/* */ בית מרקחת מרכז הצפון - גישה נכונה לתזונה בריאה
דף הביתשירות לקוחות  |  צור קשר  |  03-5464040  |  משלוח חינם בקניה מעל 350 
0 מוצרים בסל שלך
   
מותגים מובילים
מוצרים מומלצים לעונה
  מורז x תוש - דוחה יתושים
  אולטרסול ספריי 45
  ד״ר האושקה מי פנים
  קרנמיקס - אלטמן
  מגנזיום ציטראט - אלטמן
  לה רוש פוזה - קרם הגנה לילדים
דף הבית >> פורטל המידע בית מרקחת מרכז הצפון >> אנתרופוסופיה >> גישה נכונה לתזונה בריאה
 
תזונה אנתרופוסופית - גישה נכונה לתזונה נכונה
 
תזונה אנתרופוסופית נשענת על מודעות רבה לחשיבות המזון לתפקודו התקין של הגוף ומעבר לכך, להרמוניה האפשרית שבין האדם לסביבתו. למעשה, דוגלת אנתרופוסופיה בחיבור טבעי ויש שיאמרו אינטואיטיבי בין האדם, הסביבה, בעלי החיים והמשאבים החיוניים דוגמת מים ואנרגיה.
ראיה כוללת זו, מקבלת ביטוי ב - תפריט אנתרופוסופי המורכב רובו ככולו ממזונות מן הצומח, מזונות מלאים, אורגאניים (ללא חומרי הדברה כימיים) ככל האפשר, אשר בושלו באופן שישאיר את הערכים התזונתיים החשובים במזון. לפי הגישה האנתרופוסופית, ההתערבות התעשייתית במזון, ראוי שתהיה מינימאלית ולפיכך, נפגוש מזונות בצורתם הטבעית והמלאה יותר. דוגמא למזונות תפריט אנתרופוסופי:
 
·       קמח מלא יועדף על קמח לבן.
·       שיפון יהיה רכיב בדברי המאפה.
·       אורז מלא יועדף על אורז לבן.
·       סוכר חום על פני סוכר לבן.
 
בנוסף, יעשה שימוש רב במגוון רחב מאוד של ירקות הכוללים את מירב הצבעים האפשריים. סלטי ירקות חיים ועשירים יהיו חלק בלתי נפרד מ תפריט אנתרופוסופי. אנתרופוסופיה, דוגלת ב"חיבור לאדמה" כעיקרון חשוב ומרכזי. לפיכך, נמצא כי כבר בגיל צעיר למדים הילדים המחונכים על פי גישה זו אודות דרכי גידול אורגאניות, מעקב אחר עונות השנה והתאמת התפריט התזונתי למצוי ולא לרצוי.
 
ישנה נקודה נוספת המהווה נדבך במרב הגישות הטבעיות לתזונה והיא, התאמה של התפריט לאזור המחיה. בעידן בו אנו חיים ובעיקר במדינות המפותחות נשענת תעשיית המזון על הובלה ושינוע של חומרי גלם ומזונות מיבשת ליבשת וכמובן ממדינה למדינה.
 
כך עולה, שאנשים רבים מזינים את גופם במזונות שאינם חלק מהמארג הגיאוגראפי הטבעי. בעבר, יכולת השינוע המוגבלת הביאה לכך שעיקר התזונה סופקה מסביבתו הקרובה של האדם. כך לדוגמא, "התזונה הים תיכונית" העשירה בירקות, פרות, שמן זית, דגים וכו' הייתה התפריט הקבוע של יושבי אגן הים התיכון ואילו כיום, קשה לקשור את התפריט עם סביבת החיים. הגישה האנתרופוסופית, מבקשת לשמר את הקו הטבעי הזה ולהזין את בני האדם במזונות המסופקים על ידי הסביבה הטבעית בה הם חיים.
 
חשוב לזכור, כי אין הכוונה למנוע לחלוטין מהקדמה לשרת את בני האדם. שינוע מזונות למקומות בהם התפריט הסביבתי דל במיוחד, יכול להיות מציל חיים אולם, הכוונה הנה לסגנון החיים המתועש המביא להפרה בולטת של יחסי האדם - סביבה וכפועל יוצא לחוסר איזון ותחלואים אפשריים. כאמור, מודעות לבריאות טובה, מודעות סביבתית, שימור המגע עם הטבע והשתלבות הרמונית של האדם עם הסובב אותו, מהווים עקרונות מנחים בגישה האנתרופוסופית לתזונה, כמו גם לחיים בכלל.