/* */ בית מרקחת מרכז הצפון - מזון אורגני
דף הביתשירות לקוחות  |  צור קשר  |  03-5464040  |  משלוח חינם בקניה מעל 350 
0 מוצרים בסל שלך
   
מותגים מובילים
מוצרים מומלצים לעונה
  מורז x תוש - דוחה יתושים
  אולטרסול ספריי 45
  ד״ר האושקה מי פנים
  קרנמיקס - אלטמן
  מגנזיום ציטראט - אלטמן
  לה רוש פוזה - קרם הגנה לילדים
דף הבית >> פורטל המידע בית מרקחת מרכז הצפון >> תזונה >> מזון אורגני
 

מזון אורגני- על מה כולם מדברים?

מהם גידולים אורגנים:

הניסיון להסביר מהי חקלאות וגידולים אורגנים יכול להתחיל דווקא בהסבר מה היא לא. חקלאות אורגנית היא חקלאות ללא ריסוס והדברה כימיים, פירות וירקות אשר אינם מהונדסים גנטית, ללא הורמונים ואנטיביוטיקה ואינם מושקים במי שופכין.

בתפיסה האורגנית הגידולים אינם נאספים בטרם עת משיקולים מסחריים אלא מחכים למלוא ההבשלה ונאספים במועדם. תזונה אורגנית מתייחסת כמובן לא רק לפירות וירקות אלא גם למוצרי מאפה, חלב ובשר וכן לתכשירים קוסמטיים ומוצרי טיפוח אשר מכילים חומרים מן הצומח.
"חשיבה אורגנית", משמעותה חשיבה אקולוגית אשר מנסה ליצור הרמוניה בין הצרכים התזונתיים של האדם ובין הסביבה. החשיבה והפילוסופיה האורגנית מבקשת לשמור על האיזון הסביבתי ולשמר את תכונותיו המקוריות של המזון על מנת שיכיל את כל הרכיבים התזונתיים החיוניים אשר קיימים בו באופן טבעי ויישמר את הטעמים, הריחות והמרקמים המקוריים.

יתרונות תזונה אורגנית:

 

  1. תו תקן עולמי ומחמיר אשר מקפיד על שיטת הגידול האורגני, ללא פשרות. לעומת מזון שאינו אורגני עליו אין שום הקפדה או פיקוח.
  2. היעדר חומרי ריסוס והדברה, תהליך אשר מפחית את הזיהום וההרעלה אשר עשויים להיגרם על ידי אותם חומרים כימיים. הריסוס מחלחל גם לבטן האדמה ופוגע בפוריותה, ביכולתה להפיק מינרלים חיוניים, ועשוי להגיע למקורות מי שתייה.
  3. שמירה על הערכים התזונתיים של המזון ועל הטעמים המקוריים שלו אשר מעוררים אצל מי מאיתנו זיכרונות ל"טעם של פעם".
  4. השימוש מזון אורגני מראה,(אם כי לא בצורה מדעית), כי בקרב אנשים המקפידים על תזונה נכונה ואורגנית קיימת ירידה בתופעות אלרגניות שונות ואי סבילות למאכלים שונים. בנוסף השילוב של תזונה נכונה ואורגנית, מפחית במקרים רבים, בעיות עיכול.
  5. שיטת הגידול האורגני מאפשרת לנו להקפיד ולצרוך את המזונות על פי הגידולים האופייניים לעונה. מזון אורגני אינו משומר בהקפאה או מגודל בחממות, אלא גדל באופן טבעי בתא השטח ובאקלים המקורי שלו.
     
אורגני- עובדות מדעיות:
האיחוד האירופי בדק במשך 4 שנים רמות של רכיבים תזונתיים מסוימים בגידולים אורגנים בהשוואה למוצרים אשר אינם אורגנים. התוצאות הראו כי המוצרים האורגנים מכילים עד 40% יותר אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון החיוניים לבריאות האדם) וכן רמות גבוהות הרבה יותר של ברזל ואבץ.

מחקר אחר בדק את השפעתם של "מאיצי גדילה" על ירקות ופירות וגילה כי מתן חומרים אלה לגידולים אמנם גורם לפרי או לירק להראות כבשל ולהיות מוכן לקטיף ולעמידה על המדף אך הגידול אינו מכיל את אותן רמות של ויטמינים ומינרלים אשר נמצאים בפרי שהבשיל באופן טבעי, שכן ההבשלה הכפויה אינה נותנת מספיק זמן לתהליכים להתרחש מעצמם.



מקורות:

1.    United Nations, Food and Agriculture Organization, Food Safety and Quality as Affected by Organic   Farming, Report of the 22nd regional conference for Europe, Portugal, 24-28 July 2000.

2.    כתב העת של החברה לחקר התזונה (Proc. Nutr. Soc. 61, 2002)