/* */ בית מרקחת מרכז הצפון - מזונות אסורים כשמאובחנת קנדידה
דף הביתשירות לקוחות  |  צור קשר  |  03-5464040  |  משלוח חינם בקניה מעל 350 
0 מוצרים בסל שלך
   
מותגים מובילים
מוצרים מומלצים לעונה
  מורז x תוש - דוחה יתושים
  אולטרסול ספריי 45
  ד״ר האושקה מי פנים
  קרנמיקס - אלטמן
  מגנזיום ציטראט - אלטמן
  לה רוש פוזה - קרם הגנה לילדים
דף הבית >> פורטל המידע בית מרקחת מרכז הצפון >> תזונה >> מזונות אסורים כשמאובחנת קנדידה
 
מזונות האסורים בעת הופעת קנדידה
בעת הופעת התסמינים המרמזים על התפשטות פטריית קנדידה, ועם אבחון הבעיה באופן וודאי, ניתן לעבור לתפריט תומך אשר יעזור לגוף להתמודד עם קנדידה ולמגר אותה.
 
הימנעות מצריכת מזונות סוכרתיים בעת הופעת קנדידה
מזונות עתירי סוכר, ובעיקר סוכרים מזוקקים כסוכר לבן ופחמימות מזוקקות, ואף פירות עשירים בסוכרים, עשויים להוות מרכיב בהופעתה של פטריית קנדידה ולכן הימנעות מצריכתם או הפחתתם בתפריט היומי עשויה להקל על התסמינים ולמנוע את החמרת התופעה.
ניתן להשאיר בתפריט פירות ניטראליים כאגס ותפוח, ובעיקר פירות ירוקים, וכן ליהנות מתמר מזן מג'הול אחד ביום.
הימנעות משמרים, המשמשים כחומרי התפחה במאפים ולחמים שונים (לרבות מאפים העשויים מקמחים מלאים) עשויה להקשות על הזנת הפטרייה ולמנוע את התרבותה. ניתן לצרוך לחמים ללא שמרים, ואף לאפות בבית.
הימנעות מאלכוהול או הפחתת המינון השבועי שלו, יועילו למניעת התפתחות הקנדידה, הן בשל הפחתת צריכת הסוכרים וכן הודות להימנעות מפגיעה בתפקוד הכבד אשר נחלש בעת תהליך סינון הרעלנים שמייצרת הפטרייה, ואשר יכולתו להתמודד עם פירוק האלכוהול מוגבלת.
הימנעות מצריכת מזונות שאינם אורגניים ואינם נקיים מחומרי הדברה וריסוס
מזונות שאינם אורגניים עשויים להחמיר את תופעת הקנדידה, הנובעת לעיתים מרגישות לכימיקלים ולחומרי הדברה. כמו כן עלולים מזונות אלה לעורר תסמיני אלרגיה שונים.

חלבונים מן החי שהוזנו באנטיביוטיקה והורמונים עשויים לפגוע באוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים, ולשפר את תנאי מצע הגידול של פטריית הקנדידה. לכן, עדיף להימנע מצריכת מזונות אלה ולהעדיף על פניהם מזונות אורגניים, ביצי חופש, ומזונות ללא ריסוס וחומרי הדברה.
הימנעות מצריכת מזונות אלרגניים
הפסקת צריכת מזונות אלרגניים נפוצים כביצים, חלב, סויה ובוטנים, תקל על תפקוד מערכת החיסון, אשר נפגעת בתהליך ההתמודדות עם פטריית הקנדידה.
מוצרים אלה הם אומנם בעלי ערך חלבוני רב היעיל למניעת התפשטותה של הפטרייה, אך בשל התגובה האלרגנית שהם עלולים לעורר וכן בשל ההורמונים והאנטיביוטיקה שלרוב מתווספים למוצרים המעובדים, עדיף להפחית את מינונם בתפריט היומי.