/* */ בית מרקחת מרכז הצפון - פירות לקינוח לארוחה בשרית
דף הביתשירות לקוחות  |  צור קשר  |  03-5464040  |  משלוח חינם בקניה מעל 350 
0 מוצרים בסל שלך
   
מותגים מובילים
מוצרים מומלצים לעונה
  מורז x תוש - דוחה יתושים
  אולטרסול ספריי 45
  ד״ר האושקה מי פנים
  קרנמיקס - אלטמן
  מגנזיום ציטראט - אלטמן
  לה רוש פוזה - קרם הגנה לילדים
דף הבית >> פורטל המידע בית מרקחת מרכז הצפון >> טיפים >> פירות לקינוח לארוחה בשרית
 
הרגל נפוץ בקרב אנשים רבים: אכילת פרי לאחר ארוחת צהריים או ערב דשנה. ברור כי אכילת פירות בכל שלב היא מהנה ומשובבת נפש, דווקא הבחירה בפירות כקינוח היא לא בהכרח ההחלטה הנכונה והמועילה לבריאות. עיכול של פרי הוא קל ובוודאי מהיר בהשוואה למוצר חלבוני כמו בשר, עוף או דגים וגם לעומת מוצרים פחממתיים ממשפחת האורז, הפסטה ותפוחי האדמה. מוטב לאכול את הפירות לא בסמיכות לתום הארוחה אלא כעבור כמה שעות או לחילופין כפתיח לארוחה או כארוחה בפני עצמה בשלב אחר של היום.
הפרי אשר ממתין מעוכל ומפורק להמשך העיכול האגרסיבי של המזון "הכבד" שנאכל קודם לכן, עובר תהליכים של תסיסה וריקבון במערכת העיכול, תופעה אשר יכולה לפגוע בערך התזונתי החיוני של הפרי עצמו ואף ליצור הפרעות עיכול אחרות הנובעות מעודף התסיסה ונוכחותה של העיסה המעוכלת זמן ארוך מן הרצוי באחד מאזורי מערכת העיכול.