צמח האגבה הינו צמח עתיק שמקורו בערבות מקסיקו. משחר ההיסטוריה המקסיקנים עשו שימוש בזן מסוים של צמח זה (האגבה הכחולה) להכנת משקה הטקילה המפורסם. בשנים האחרונות התגלה יתרון חדש של צמח האגבה, והוא השימוש בו לצורך המתקה טבעית.
על ידי מיצוי של האגבה לסירופ מרוכז ומתוק, מתקבל נוזל בעל ערכים קלוריים וגליקמיים נמוכים ביותר ועם זאת בעל טעם מתוק להפליא. מתיקותו של סירופ האגבה גבוהה מזו של הסוכר הלבן פי אחד וחצי לערך, וטעמו משתלב עם מגוון רחב של משקאות ומאכלים אותם ניתן להמתיק באמצעותו.