ירקות שורש הינם ירקות שגדלים מתחת לאדמה ומבחינה בוטנית נחשבים כשורש מעובה של צמח מסוים. שורש מעובה זה מכיל שלל ויטמינים ומינרלים חיוניים לתפקודי הגוף, היות והינו 'מחסן המזון' ממנו אמור היה הצמח ליהנות.
כשאנו ניזונים מירקות שורש אנו מקבלים השלמה תזונתית בעלת ערך גבוה במיוחד, המעניקה לגוף גם תחושת שובע ומלאות.
הרכב ירקות השורש
קיים מגוון רחב של ירקות שורש, כשכל אחד מהם מכיל מאגר שונה של ויטמינים ומינרלים:
חזרת עשירה בויטמיני B1,B3,C ובסידן, ברזל ואשלגן החיוני לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף.
הבצל עשיר בויטמיני B1, B6, C ובקוורציטין, התורם לפעילות מערכת החיסון.
השום עשיר בנתרן, אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, סלניום, B1, B2,B6,C, ומשפר את כושר ההתמודדות עם זיהומים חיידקיים וויראליים בגוף.
הסלק הינו ירק שורש המכיל כמות גדולה של חומצה פולית ואשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום, ברזל, וויטמין B3. הסלק תורם למניעת עצירות ולניקוי הכבד והכליות, עוזר לשמירה על מאזן השומנים בגוף, מגן מפני מחלות לב וכן תורם למניעת התפתחות גידולים בכבד, על פני העור, בריאות ובמעי הגס.
לפי הרפואה הסינית, ידוע הסלק כמחזק דם ואף כמעורר ונותן אנרגיה.