פרחי אכינצאה הינו פרח או ליתר דיוק משפחה המורכבת מכמה סוגי פרחים אשר לכולם תכונות דומות ומה שגורם ליצור הבדלה בין הזנים השונים, הוא הייעוד הספציפי של כל זן, עוצמת החומר הפעיל והחלק בצמח אשר נמצא בשימוש.
השימוש בפרחי אכינצאה למטרות ריפוי, ידוע ומוכר בתרבויות המזרח והמערב. סגולותיו הרפואיות של הצמח נודעו בקרב מרפאים וממשיכות לשמש את עולם הנטורופתיה רפואת הצמחים המסורתית והמודרנית וההומיאופתיה לצורכי ריפוי של מחלות שונות, תסמינים, דלקות וכאבים.
רכיבי אכינצאה
רכיבי אכינצאה מכיל מגוון רחב של חומרים העוזרים לטיפול במחלות ולשיכוך כאבים. בין חומרים אלה ניתן למנות ויטמינים שונים כגון ויטמין A, ויטמין E, וויטמין C, וחומצות שומן חיוניות. האכינצאה מכילה גם יסודות חיוניים דוגמת ברזל ונחושת. בנוסף, באכינצאה ניתן למצוא חלבונים איכותיים העוזרים לפעולת הגוף והנוגדנים המצויים בדם.
תכונות ופעילות האכינצאה
האכינצאה יעילה לטיפול בדלקות ויראליות, ולהשמדה ונטרול של וירוסים שחדרו למערכות הגוף. לאכינצאה השפעות אנטיביוטיות, ויעילות מוכחת לטיפול בחיידקים. בנוסף, הצמח יעיל לטיהור הדם, לחיזוק המערכת החיסונית ולחיזוק תאי הדם הלבנים. גם בעת חדירה של רעלנים שונים וחומרים מחמצנים כגון רדיקלים חופשיים, אכינצאה פועלת את פעולתה ועוזרת לנטרול הרעלנים והאוקסידנטים.
שימושים
הודות לשפע הסגולות המרפאות של האכינצאה, נעשה בה שימוש לאורך השנים במגוון דרכים. הצמח יעיל ביותר לטיפול במחלות כגון שפעת והרפס, ולטיפול בדלקות עור. כמו כן נעשה באכינצאה שימוש לטיפול במחלות שונות המתפרצות בדרכי הנשימה דוגמת סינוסיטיס, ברונכיטיס וצינון.
היות והצמח ניחן בתכונות אנטי בקטריאליות מובהקות, ניתן להשתמש בו לזירוז החלמתם של פצעים ונגעים שונים כגון שריטות, עקיצות יתוש, אקנה ופצעי בגרות, ואקזמות למיניהן.